recept: Bazsalikomos-kapros cukkinileves hidegen, Kifőzde
Bazsalikomos-kapros cukkinileves hidegen
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

2 zsenge cukkini,
2-3 lukullusz paradicsom,
2 dl natúr joghurt,
1 fej vöröshagyma,
6-10 bazsalikomlevél,
fél deci olivaolaj,
fél kötés kaporlevél,
só, bors



A cukkinit megmosom, végeit levágom, meghámozom és tökgyalun lereszelem. A hagymát megpucolom, megmosom, és apró kockára vágom. A paradicsomot leforrázom, lehűtöm, meghámozom, és kb. egycentis kockákra vágom. A bazsalikomlevelet é a kaprot megmosom és félreteszem.

Kevés olivaolajat melegítek, a hagymát üvegesre pirítom rajta, majd ráteszem a cukkinit és megpróbálom pirosra sütni. Na jó, az is elég, ha van benne pár pirosas szál, nem kell ropogósra sütni az egészet. Ekkor ráteszem a paradicsomot, megborsozom, két-három percig forgatom rajta. Most hozzáadom a villával alaposan felkevert joghurtokat, megsózom, elkeverem, és felöntöm kb. 1 liter vízzel, egy kellemes sűrűséget állítok be. Megkóstolom, ha kell még, ízesítem és felforralom.

Amíg felforr, felaprítom a bazsalikomlevelet hajszálvékony karikára, a kaprot finomra. A levest csak addig forralom, míg a cukkini és paradicsom félig megpuhul. Ekkor belekeverem a bazsalikomot és lehúzom a tűzről. Most keverem csak bele a kaprot, és lehűtöm.

Hidegen tálalom, kis kapor- vagy bazsalikom morzsalékkal meghintve.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: hideg málnaleves
 egresleves
 eperleves
 fokhagymás joghurtleves hidegen
 hideg görögdinnyeleves

Forrás: Ebben a tartós kánikulában jött az életmentő ötlet egy savanykás, hideg levesre.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2013.08.02. Utoljára frissítve: 2013.08.02.
Utolsó megtekintés: több, mint 5 napja (2024-04-28 14:29:31 - 0.79)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez