Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||||||
2 zsenge cukkini, 2-3 lukullusz paradicsom, 2 dl natúr joghurt, 1 fej vöröshagyma, 6-10 bazsalikomlevél, fél deci olivaolaj, fél kötés kaporlevél, só, bors |
A cukkinit megmosom, végeit levágom, meghámozom és tökgyalun lereszelem. A hagymát megpucolom, megmosom, és apró kockára vágom. A paradicsomot leforrázom, lehűtöm, meghámozom, és kb. egycentis kockákra vágom. A bazsalikomlevelet é a kaprot megmosom és félreteszem. Kevés olivaolajat melegítek, a hagymát üvegesre pirítom rajta, majd ráteszem a cukkinit és megpróbálom pirosra sütni. Na jó, az is elég, ha van benne pár pirosas szál, nem kell ropogósra sütni az egészet. Ekkor ráteszem a paradicsomot, megborsozom, két-három percig forgatom rajta. Most hozzáadom a villával alaposan felkevert joghurtokat, megsózom, elkeverem, és felöntöm kb. 1 liter vízzel, egy kellemes sűrűséget állítok be. Megkóstolom, ha kell még, ízesítem és felforralom. Amíg felforr, felaprítom a bazsalikomlevelet hajszálvékony karikára, a kaprot finomra. A levest csak addig forralom, míg a cukkini és paradicsom félig megpuhul. Ekkor belekeverem a bazsalikomot és lehúzom a tűzről. Most keverem csak bele a kaprot, és lehűtöm. Hidegen tálalom, kis kapor- vagy bazsalikom morzsalékkal meghintve. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.
|